Du kan sälja guld i Malmö till föremålens smältvärde

Att avyttra dina guldföremål kan vara ett stort ekonomiskt beslut att fatta. Det finns bra guldhandlare som kan köpa ditt guld i Malmö på ett enkelt och smidigt sätt. Dessa erbjuder det bästa och mest rättframma sättet att göra affärer med ädelmetaller som denna. Men det är viktigt att du vet vad du har att förvänta dig och vad du bör tänka på. Fortsätt att läsa så ska vi berätta detta!

3 faktorer att ha i åtanke när du planerar att sälja guld i Malmö

Det viktigaste som du bör ha i åtanke inför affären är att:

  • Du kan på förhand ta reda på hur mycket guldet är värt. Innan du säljer ditt guld i Malmö är det viktigt att du vet hur mycket guldet är värt. Värdet bestäms utifrån renhet, vikt och det aktuella priset på denna råvara. Man mäter vanligtvis renheten i karat och 24 karats guld är den allra renaste formen. Vikten mäts vanligtvis i gram eller uns, och priset beräknas och anges per gram eller per uns. Du kan få hjälp av guldhandlaren att värdera dina föremål.
  • Det aktuella spotpriset på guld är en viktig faktor. En faktor som är en viktig variabel i ekvationen är hur högt det aktuella spotpriset på råvaran står. Spotpriset är det pris som marknaden för närvarande handlar ädelmetallen guld till. Detta pris fluktuerar dagligen utifrån många olika faktorer, såsom marknadssentiment, tillgång och efterfrågan samt hur investerarna beter sig. Kika gärna på spotpriset på den dag då du har tänkt sälja guldet för att säkerställa att du får ett bra pris. Tänk dock på att guldhandlaren behöver få en viss prutmån för att kunna tjäna pengar på affären.
  • Guldhandlaren ser endast till guldets smältvärde. Ett guldsmycke kan ha ett större värde än enbart sitt rena guldvärde. Detta beror på att det är tillverkat av en högaktad tillverkare, att det är gammalt och antikt eller att det är sällsynt. Men dessa faktorer tar sällan en guldhandlare i beaktande – denne ser endast till det värde som guldet har om man smälter ner det. Så om guldsmycket ifråga är antikt och har ett värde på så vis gör du bäst i att sälja det via ett aktionshus.